Την Κοινότητα Κοίλων επισκέφθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης κ. Περικλής Αλειφέρης μαζί με αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς για το Δήμο Κοζάνης», όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Μίλτο Μαγγιρίδη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ανοιχτά αναπτυξιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Κοίλα ως προάστιο της πόλης: το μέλλον των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ και της ολοκλήρωσης των πεζοδρομικών-ποδηλατοδρομικών προσβάσεων προς αυτές αλλά και την Κοζάνη· την πλήρη αξιοποίηση του Λιαππείου Αθλητικού Κέντρου το οποίο υποφέρει από έλλειψη συντήρησης και ανασφαλή οδική πρόσβαση για οχήματα και πεζούς· το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων· καθώς και το αίτημα για επέκταση του δικτύου της Τηλεθέρμανσης και στους οικισμούς Κοίλων-Καρδιάς-Εξοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Αλειφέρης σημείωσε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που εφαρμόζει ο Δήμος για την περισυλλογή-στείρωση-επανένταξη των αδέσποτων σκυλιών με πρόσληψη εποχικών κτηνιάτρων που θα στελεχώσουν το υπό σύσταση δημοτικό κτηνιατρείο. Αναφέρθηκε, επίσης, στην υψηλή προτεραιότητα που έχει για το «Όλα Αλλιώς» η δημιουργία ασφαλών προσβάσεων προς τους χώρους μαζικής άθλησης και εκπαίδευσης.

Στο ζήτημα της επέκτασης των δικτύων Τηλεθέρμανσης παρατήρησε ότι προέχει η ανάγκη διασφάλισης επαρκούς θερμικής ενέργειας για όλες τις επεκτάσεις – στενά συνδεδεμένης με το μέλλον του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και της εξασφάλισης εναλλακτικών πηγών ενέργειας στο εγγύς μέλλον. Τέλος, επισήμανε την υψηλή προτεραιότητα που οφείλουμε να δώσουμε στην υγιή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ η οποία θα αναλάβει να εκπονήσει και να διαχειριστεί αυτό το κρίσιμο – για την βιωσιμότητα και την αειφορία του τόπου – έργο.

adviser © 2024. All Rights Reserved.