Ενημερωτική συνάντηση του υπ. Δημάρχου Περικλή Αλειφέρη και αντιπροσωπείας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με την Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Ν. Κοζάνης

Με την Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων συναντήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης κ. Περικλής Αλειφέρης μαζί με αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς για το Δήμο Κοζάνης», όπου ενημερώθηκε από μέλη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χρήστο Ψαλλίδα.

Στη συνάντηση ετέθησαν από την πλευρά της Επιτροπής τα εξής ζητήματα: α) η επαύξηση της επάρκειας του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, β) η δημιουργία μιας δομής για την φροντίδα πασχόντων από Αλτσχάιμερ, γ) η λειτουργία του δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης στο Αμύνταιο, δ) την προσαύξηση του 80% στους λογαριασμούς Ύδρευσης-Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ και ε) το ζήτημα της επαναπόδοσης του Κουρί στους πολίτες και της πρόσβασης ατόμων χωρίς Ι.Χ.Ε..

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης κ. Περικλής Αλειφέρης σημείωσε ότι η εκ του μηδενός κατασκευή νέου νοσοκομείου είναι μη ρεαλιστική, αλλά χρειάζεται να στελεχωθεί και να συντηρηθεί το παρόν, όπως και να ενισχυθεί με ένα Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που θα περιορίσει ριζικά την ανάγκη διακομιδών ασθενών σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη. Επίσης, ανέφερε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα ασκήσουμε πίεση  προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την λειτουργία – επιτέλους – του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Αμυνταίου.

Σε ό,τι αφορά το Κουρί επισήμανε τους δεσμούς των πολιτών με αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου που κοντεύουν να καταλυθούν λόγω της εγκατάλειψης και των καθυστερήσεων στην ανάπλασή του. «Το Κουρί δεν αποτελεί μονάχα ένα περιαστικό δάσος αλλά ένας τόπος δημιουργικής απασχόλησης για όλες της ηλικίες. Η δημιουργία προϋποθέσεων για ασφαλή και φθηνή πρόσβαση όλων των πολιτών του Δήμου ανεξαρτήτως ηλικίας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τον συνδυασμό Όλα Αλλιώς. Εξίσου υψηλή προτεραιότητα έχει η βελτίωση της προσπελασιμότητας της πόλης για τους πεζούς και ιδιαίτερα όσους έχουν ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας (ηλικιωμένοι, παιδιά, ΑΜΕΑ) κατά την κίνησή τους εντός ή πέριξ του αστικού ιστού».

Τέλος, για το ζήτημα του 80% σημείωσε ο κ. Αλειφέρης ότι «πρέπει να ειδωθεί μονάχα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας της ΔΕΥΑΚ, που προϋποθέτει την λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης».

adviser © 2024. All Rights Reserved.