Στo πλαίσιo των ενημερωτικών επαφών με θεσμικούς φορείς ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης Περικλής Αλειφέρης μαζί με αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς για το Δήμο Κοζάνης συναντήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου με τους Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Γρηγοριάδη και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αριστοτέλη Πουτακίδη, οποίοι τους ενημέρωσαν για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του τομέα καθαριότητας με προσλήψεις νέου προσωπικού και την παραλαβή μηχανημάτων καθαριότητας και τις προσπάθειες για την επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων σκύλων. Ο κ. Πουτακίδης, με τη σειρά του, επισήμανε την προβληματική καταβολή του Τοπικού Πόρου που καθυστερεί την υλοποίηση του σχεδιασμού και του προγράμματος τεχνικών έργων αλλά και τις αδράνειες της δημόσιας διοίκησης στην πιστοποίηση των έργων.

Από την πλευρά του ο κ. Αλειφέρης σημείωσε την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (εθνικών, ευρωπαϊκών και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα), που θα επιτρέψουν την σταδιακή «απεξάρτηση» του προγράμματος τεχνικών έργων από τον Τοπικό Πόρο του οποίου η καταβολή γίνεται καθυστερημένα και το ύψος αβέβαιο έπειτα από τη σύνδεσή του με την λιγνιτική παραγωγή. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να μελετηθεί σε βάθος και να ανασχεδιαστεί ο προϋπολογισμός των επενδύσεων ώστε κάθε ευρώ να δημιουργεί σταθερή υπεραξία και ασφαλείς θέσεις εργασίας. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι ο συνδυασμό «Όλα Αλλιώς» σύντομα θα παρουσιάσει τις θέσεις του για το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων, με σεβασμό στη νομιμότητα και τις ευαισθησίες όλων των πολιτών.

adviser © 2024. All Rights Reserved.